1991'den beri

Telefon

+90 242 322 89 00

Adres

Muratpaşa / ANTALYA

UPHOLD® 360 SC

İnsektisit

Uphold 360 SC; içerdiği iki güçlü aktif madde sayesinde zararlı kontrolünde hızlı etkiyi ve kalıcı korumayı aynı anda sunan yeni bir (lepidopter) böcek öldürücüdür.

Teknik Spesifikasyonlar

Etkili Madde : 300g/l Methoxyfenozide + 60 g/l Spinetoram

Formülasyonlar : SC (Süspansiyon konsantre)

Paketleme : 0.5- 5.0 L

broşür incele

İLACIN ÖZELLİKLERİ

UPHOLD 360 SC'nin aktif maddesi spinetoram bir fermantasyon ürünüdür, Spinetoram mide ve temas yolu ile hedef zararlının sinir sistemine etki eder ve hedef organizmanın beslenmesini hemen durdurur. Methoxyfenozide ise (MAC) böceklerin gömlek değişimini hızlandırıcı etkisi olan bir böcek gelişim düzenleyicisidir.

UPHOLD 360 SC, bitki üzerinde kuruduktan sonra ilacın arılara zehirliliği belirgin şekilde azalmaktadır. Arıların aktif olarak polen topladığı dönemde ilaçlama yapmayınız.

Kültür bitkilerine karşı son derece emniyetlidir ve bugüne kadar yürütülmüş denemelerin hiçbirinde fitotoksite belirtisine rastlanmamıştır.

Kullanıcıya emniyetli ve sıcak kanlılara karşı çok düşük zehirliliğe sahip olması en önemli özelliklerindendir.

KULLANIM ŞEKLİ

UPHOLD 360SC'den, en iyi sonucu almak için tavsiye dozunda kullanılması şarttır.

Suyla hemen karıştığından her türlü ilaçlama alet ve ekipmanı ile uygulanabilir.

Mide ve temas etkili bir ilaç olduğundan, ilaçlama sırasında bitkinin tüm yüzeyinin kaplanmasına özen gösterilmesi gereklidir; hedef dışı organizmalara zarar vermemek ve israfı engellemek için, zerreciklerin kültür bitkisinin dal ve yapraklarında birleşerek damla oluşturmasına ve akmasına izin vermeyecek şekilde ilaçlama yapılmalıdır.

KULLANMA ZAMANI

Bağda Salkım güvesine karşı yapılacak mücadeledede, tahmin-uyarı sistemine göre ilaçlama yapılması tavsiye edilir. Larvisit uygulama için, tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp düşmeye başlamalı, etkili sıcaklıklar toplamı toplamı 1. dölde 120 gün-derece, alacakaranlık sıcaklıkları üstüste 2 gün boyunca 15oC ve üzerinde olmalı ve bu durum ilerleyen günlerde de devam etmelidir. Etkili sıcaklıklar toplamı 2. dölde 520 gün-derece, 3. dölde 1047 gün-dereceye ulaşmalı asma fenolojisi 1. dölde çiçek tomurcuğu, 2. dölde koruk, 3. dölde tatlanma başlangıcı döneminde olmalıdır. İlk larva çıkışları görüldüğünde ilaçlamaya karar verilir. Her döle karşı bir (1) ilaçlama yapılır.

Elma, Armut ve Ayvada elma iç kurdu mücadelesinde ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yapılır. Elma iç kurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir. Döllere ait ilk ilaçlama zamanını sağlıklı bir şekilde saptamada ilk larva çıkışlarının belirlenmesi çok önemlidir. Birinci döle karşı iki, ikinci döle karşı bir olmak üzere üç ilaçlama yapılır. Armut ve Ayva da etkili sıcaklıklar toplamı kullanılmaz.

Pamukta yeşilkurt mücadelesi için sayımlara taraklanma döneminde başlanır. Yumurta popülasyonunun artmaya başladığı ayın karanlık veya karanlığa yakın dönemlerinde haftada iki kez, bunun dışında ise haftada bir kez örnekleme yapılır. Örnekleme için 50 dekarlık pamuk tarlası bir ünite kabul edilir ve yaklaşık olarak üç eşit bölümde rastgele seçilen 3 metre sıra uzunluğundaki tüm bitkiler kontrol edilerek ortalama 2 larva bulunduğunda ilaçlamaya karar verilir. Bu dönemde bitkiler temel gelişme döneminde olduğundan, birinci döle karşı yapılacak ilaçlamalarda, bitkinin kendini yenilemesi, yeni taraklar oluşturması ve doğal düşman durumuda gözönüne alınmalıdır. Bırakılan yumurta sayısı arttığı sürece ilaçlama yapılmamalı ancak bu süre larvaların çok fazla büyümesine olanak verecek kadar uzun olmamalıdır. İlaçlı mücadeleden en iyi etkiyi almak için her dölde yumurtadan yeni çıkmış larvaların çoğunlukta olduğu dönem iyi belirlenmelidir. Larvalar gündüzleri genellikle tarak, çiçek ve koza içinde beslendiklerinden ilaçlamalar sabah erken ya da akşam geç saatlerde yapılmalıdır.