1991'den beri

Telefon

+90 242 322 89 00

Adres

Muratpaşa / ANTALYA

BREAKER® 240 SC

İnsektisit

Yepyeni bir keşif olan Isoclast™ aktif maddesi sayesinde Breaker™ 240SC, kontrol edilmesi zor olan yaprakbiti türleri dahil, birçok emici böcek türüne karşı uzun süreli koruma ve üstün performans sağlar.


Teknik Spesifikasyonlar

Etkili Madde : Litrede 240 g sulfoxaflor (Isoclast™ active)

Formülasyonlar SC (Süspansiyon Konsantre) : Paketleme 0.15 - 0.2 L

AMBALAJ

20X0.15 135TL

24X0.2 180 TL

20X

İLACIN ÖZELLİKLERİ

Yepyeni bir keşif olan Isoclast™ aktif maddesi sayesinde Breaker™ 240SC, kontrol edilmesi zor olan yaprakbiti türleri dahil, birçok emici böcek türüne karşı uzun süreli koruma ve üstün performans sağlar.

Breaker™ 240 SC iki yönlü etkiye sahiptir:

Bu çift etki sayesinde;

  • Uygulama sırasında ilacın direkt temas etmediği zararlılar dahi beslenme (emgi yapma) yoluyla kontrol edilirler.
  • Uzun süreli etkin koruma sağlar.
  • Emici böceklerin bir çoğu, yaprakların alt yüzeylerinde beslenerek zarar meydana getirirler. Sistemik ve translaminar etki ile bu zararlılar dahi kontrol edilmektedir.

Neden Breaker™ 240 SC ?

  • Breaker™ 240SC'nin içindeki ISOCLAST™ aktif maddesi, Dow AgroSciences tarafından keşfedilen ve yeni bir kimyasal sınıf olan “Sulfoximine” grubuna aittir.
  • Yapılan çalışmalarda ISOCLAST™'ın hedef zararlı bünyesinde farklı bağlanma noktası ile etkileşime girmesinden dolayı uluslararası bir kuruluş olan IRAC (Insektisit Direnç Komitesi) tarafından 4C grubunun tek üyesi olarak sınıflandırılmıştır.
  • Zararlıların direnç geliştirmesi nedeniyle arzu edilen sonuçların alınamadığı alanlarda dahi, Breaker 240SC mükemmel sonuç verir.
  • Sokucu-emici böcekleri hem temas, hem de mide zehiri etkisi ile kontrol etmektedir.

KULLANMA ŞEKLİ VE ZAMANI

BREAKER 240SC'den, en iyi sonucu almak için tavsiye dozunda kullanılması şarttır. Su ile rahatlıkla karıştığından her türlü uygulama alet ve ekipmanı ile uygulanabilir. Sokucu-emici böceklere karşı yapılan uygulamalarda bitkinin tüm yeşil aksamını tam kaplayacak şekilde, homojen ve damlacıkların birleşip akmasına meydan vermeyecek şekilde uygulanmasına özen gösterilmelidir.

Turunçgilde Turunçgil unlubiti'ne karşı meyveler fındık (greyfurtta ceviz büyüklüğünde) iriliğine geldiği zaman 100 meyve kontrol edilir. Kontrol edilen meyvelerin en az 15 adedi bulaşık ise uygulamaya karar verilir.

Turunçgilde Turunçgil kırmızı kabuklubiti 'ne karşı yaprak başına düşen canlı ergin ve nimf sayısı citrina için 20'den, aurantii için 0.5'den fazla ise uygulama yapılır. Bunu belirlemek için bahçeyi temsil edecek şekilde 20 ağaçtan 5'er yaprak olmak üzere toplam 100 yaprak toplanır. Yaprakların alt ve üst yüzündeki canlı ergin ve nimfler sayılarak yaprak adedine bölünür. Meyveler fındık iriliğine geldiğinde her ağaçtan toplam 250 meyve kontrol edilir. Bir tane bile kabuklubit görülen meyve bulaşık kabul edilir. Meyve bulaşıklığı oranı %15 ise uygulamaya karar verilir. Feromon tuzaklar ile popülasyon yoğunluğu belirlenecekse; 100 ağaca 1 adet gelecek şekilde yerden 1,5-2 m yüksekliğe ve ağacın iç tarafına mart sonu-nisan başında tuzaklar asılır.

Marulda şeftali ve marul yaprakbiti'ne karşı tarlaya köşegenler doğrultusunda girilerek, 3-5 adımda bir, bitkilerin taze yaprak ve sürgünlerinden tesadüfi olarak birer yaprak koparılır. 20-40 adet yaprakta lupla yapılan sayımlar sonucunda; bir yaprağa düşen zararlı sayısı 10-20 adet ise mücadele yapılmalıdır.

Elma, armut ve ayvada yeşil yaprakbiti'ne karşı vejetasyon süresince 15 bulaşık sürgün görüldüğünde uygulama yapılmalıdır.

Elma ve armutta San Jose kabuklu biti mücadelesinde, uygulamalar birinci ve ikinci döllere karşı uygulanır, ilk larva çıkışında ve bundan 20 gün sonra olmak üzere iki uygulamalı olarak yapılır.

Şeftali-nektarin dut kabuklubiti'ne karşı uygulama birinci ve ikinci döllere karşı uygulanır. İlk larva çıkışında ve bundan 20 gün sonra olmak üzere iki uygulamalı olarak yapılır. Ancak ikinci dölde bazı şeftali çeşitlerinin hasat dönemine denk gelmiş olması göz önünde bulundurulmalıdır.

Şeftali-nektarin şeftali yaprakbiti'ne karşı çiçek tomurcuklarının belirmesinden, popülasyonun ¾'ü kanatlı forma dönüşünceye değin 50 ağaçta 7 bulaşık dala rastlanıldığında uygulama yapılmalıdır.

Kirazda Kiraz siyah yaprakbiti'ne karşı Mart – ekim ayları arasında bir ağaçta 7 adet bulaşık dal bulunduğunda uygulama yapılır.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ

BREAKER 240SC ilacının etkili maddesi sulfoxaflor (Isoclast™ active), sahip olduğu etki mekanizması nedeniyle, IRAC tarafından Grup 4C içinde yer alan tek aktif madde olarak sınıflandırılmıştır. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, hedef organizma türlerinde direnç gelişimini teşvik edebilmektedir. Bu nedenle, oluşabilecek direnç gelişimini geciktirmek için aynı üretim sezonu içerisinde, aynı hedef zararlının farklı jenerasyonları için üçten fazla kullanmayınız. Daha fazla uygulamanın gerekli olduğu durumlarda farklı etki mekanizmasına sahip ürünler ile dönüşümlü olarak kullanılmasına özen gösteriniz.

Broşür İncele